Nascut a Vilafranca de Bonany (Mallorca) Tomeu Penya és, sens dubte, uns dels cantants més populars i més premiats a Catalunya i Balears. Els seus treballs són sempre un èxit aconseguint els primers llocs en les llistes de vendes i cada any realitza desenes de gales on les seves cançons són cantades per tot el públic que assisteix a les seves actuacions. La seva peculiar i profunda veu, una irresistible personalitat artística i les seves originals cançons són la base perquè Tomeu Penya hagi aconseguit situar-se com un inqüestionable número 1 en el mercat de música en català.

Va editar el seu primer disc en 1982 “Carritx i Roses” que va comptar amb la producció artística de Joan Bibiloni, el seu habitual productor fins al 1992. El 1994 va sortir a mercat “Una aclucada d’ull” que amb una versió del tema de Bee Gees “Islands in the Stream” titulat “Illes dins un riu” va aconseguir vendre prop 60.000 còpies, tot un rècord tenint en compte la limitació de l’idioma i del territori de venda.

En els seus discos es denota la seva evolució musical. En els primers s’aprecia la gran influència de la música popular mallorquina i poc a poc va incloent alguns temes provinents del country americà, del qual és un autèntic fan i així les seves composicions van derivant cap a una música de tall més internacional

Tomeu Penya representa musicalment un estil únic i difícil de definir. Pot anar des de la línia de cantautor de les seves primeres composicions, fins arribar a l’actual caràcter que, amb grans dosis de música americana, Tomeu transforma i personalitza.

Tanmateix, les seves ganes de seguir creixent i descubrir altres àmbits l’ha dut a una nova aventura com és donar vida, posant la seva veu, al protagonista de la sèrie d’animació “Jasmine and Jambo”. Una sèrie de dibuixos que va dirigit als més petits i que a partir del 2022 ja es pot veure tant a Catalunya i Balears a través de de TVC i IB3 com a altres països com Canadà, Suissa, França o Suècia entre d’altres..

Torna a l'inici